Vedlikeholdsspyling

I alle avløpsrør vil det over tid bygge seg opp et belegg på innsiden som hindrer gjennomstrømming av avløpsvannet. Dette kan føre til tilbakeslag eller lukt på kjøkken, bad eller toalett. En avtale med oss om vedlikeholdsspyling innebærer at vi enten kommer og gjør jobben én gang, eller at vi blir enige om et fornuftig intervall mellom oppdragene.

Avtale med oss om vedlikeholdsspyling

En avtale med oss om vedlikeholdsspyling innebærer at vi enten kommer og gjør jobben én gang, eller at vi blir enige om et fornuftig intervall mellom oppdragene. En slik avtale inkluderer en garanti mot tette avløpsrør i tiden mellom oppdragene.

Slik foregår vedlikeholdsspyling

Ved en slik spyling så går vi inn i det som er av sluk, vask og kjøkken (der det er mulig) og spyler rørene med en spesiell roterende dyse slik at hele røret blir spylt innvendig fri fra fett, såpe, tannkrem, hår, shampo, balsam og den slags. Mye av produktene som blir skylt ned i rørene inneholder fett av forskjellige slag. Dette klister seg som en hinne på rørveggene og kan gjøre at røråpningen forminskes eller at papir har lettere for å feste seg og lage blokkeringer. Spesielt matfett er et problem vi støter mye på.

Her er et eksempel på fett i et rør.

Generelt bør man spyle hvert 4-5 år, men dette kommer an på bruket.

Dette er fordelene

Jevnlig vedlikeholdsspyling av avløpsanlegg i borettslag og sameier betyr ofte at store rehabiliteringsprosjekter kan utsettes med mange år. vedlikeholdsspyling gir som regel like bra resultater for inneklimaet og avløpet fungerer like bra, som det et helt nytt anlegg vil gjøre. Men vedlikeholdsspyling utføres mye raskere og er langt rimeligere enn det vil være å sette opp ett helt nytt anlegg.

Hva vi kan tilby

Det vi gjør er at vi går inn i hver leilighet, spyler fra sluk, vask og kjøkken og videre ut i stammen. Så spyler vi stammen ned til bunnledningen og videre ut til hovedledning i gate. Vi kamerakjører bunnledningen etter spyling. På denne måten så er vi sikre på at deres rør ikke inneholder fett eller er skadet. Bunnledningen pleier å være det siste som blir byttet ut og der kan det være problemstillinger som kan oppstå. Hvis bunnledningen er av type stål så kan korrosjoner være en utfordring.

Hvis dere velger oss så tilbyr vi en vedlikeholdsavtale der hvis det oppleves tetninger av rør, vask e.l så får dere rabaterte priser ved en utrykning i 4 år, til evt nytt vedlikehold bør vurderes. Er tetningen vår skyld så gjøres dette på vår regning. I de fleste tilfellene der vi kommer så har «hobby rørleggere» fikset på rørene selv, og feilmontering av rør med tanke på tettheten og avløpsgasser forekommer. Avløpsgasser i leiligheter er ikke ønskelig. Dette går vi over når vi utfører vedlikeholdet og kan bytte ut det som er feil hvis ønskelig (se tilbud)

Så at bygget hadde relativt nye rør i gangen så en kamerainspeksjon av rørene er kanskje ikke nødvendig helt enda, men kan heller kjøre stikkprøver på de rørene der det mistenkes at beboer ikke er nøye på det med matfett. Bør vurdere en kamerainspeksjon av bunnledninger for det er der trafikken i røret er størst.

Anbefaler ikke å bruke Plumbo ved tetninger da dette kan forsteines og gjøre jobben med å åpne røret en del vanskeligere hvis man er uheldig og ikke klarer å få bort alt ved vanlig vannsflushing.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille vedlikeholdsspyling?
Ta kontakt med oss idag.